(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rybízový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg moučkového cukru, 3 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 40 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 dcl vlažného mléka, špetku soli, rybíz, na povrch bílky a 18 dkg cukru. Tento recept jsem vyzkoušela i s rebarborou a byl také moc dobrý.
Postup přípravy
Povolené máslo utřeme s cukrem, postupně vešleháme 3 žloutky. Střídavě přidáváme mouku a mléko, nakonec vmícháme prášek do pečiva a špetku soli. Těsto dáme na plech, který si dle zvyklostí buď vymažeme tukem a vysypeme moukou, já používám papír na pečení. Posypeme hustě rybízem. Troubu rozehřeji na 175 stupňů a peču horkovzduchem do mírně zlatova cca 25 minut, ale dobu si hlídejte dle Vaší trouby. Mezitím si vyšleháme 3 bílky s 9 dkg cukru, až je tuhý, ještě lehce vmícháme 9 dkg cukru, ale rovněž si dejte podle své chuti, my máme raději sladší vzhledem ke kyselosti rybízu. Teplotu trouby snížím na 150, těsto potřu sněhem a hlídám barvu sněhu ať není moc tmavá, jen jemně karamelová. Koláč na snímku je upečený na plechu 35 x 39 cm, protože jsem čekala vnuky a ti mají rádi, když je všeho moc. Pokud chcete těsto vyšší, dejte na menší plech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
13. 8. 2016, 15:37